Slot: 'Toen hij afscheid nam, moest hij zich eerst aan sommigen voorstellen'

Slot: 'Toen hij afscheid nam, moest hij zich eerst aan sommigen voorstellen'

21-08-2022 19:48
61

Arne Slot zag Feyenoord zondag tegen RKC Waalwijk worstelen. De Rotterdammers wonnen weliswaar met 0-1 en de keuzeheer is ervan overtuigd dat het spel er snel beter uit gaat zien.

Slot besloot tegen RKC geen beroep te doen op Patrik Walemark. In plaats van hem begon Oussama Idrissi. "Waarom start je niet met hem? Ik ben je vast voor", lacht Slot tegenover ESPN. "Vorige week speelden we met een linkspoot als linksbuiten en een rechtspoot als linksback (Marcus Pedersen, red.). Dat vond ik heel stroperig." Stroperig was het in Waalwijk ook, al kon Feyenoord na negentig minuten zegevieren. "Zeven punten uit drie wedstrijden, dat is één punt meer dan vorig jaar na drie duels. Dat we de komende weken beter gaan spelen, durf ik te voorspellen."

Fredrik Aursnes deed tegen de Brabanders al niet meer mee. Slot bevestigt dat diens transfer naar Benfica aanstaande is. "Als Fredrik vanochtend afscheid neemt, moet hij zich eerst aan een aantal jongens voorstellen", doelt de trainer op de vele nieuwelingen. "Dat is de extreme situatie waarin we zitten, maar ik vind het een fantastische transfer voor Fredrik. Hij heeft geen training gemist, bijna geen wedstrijd gemist, altijd het maximale gegeven. Om de drie dagen stond hij er."

Slot stelt dat het leuke tijden zijn om trainer te zijn. "Het is voor een trainer heel leuk als je ziet dat er verbetering in zit. Ik durf te voorspellen dat we beter gaan spelen dan dit. Daarnaast is het leuk om trainer te zijn van spelers die prachtige transfers maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie