Frenkie-fout blijft zonder gevolgen: invaller Fati bezorgt Barça eerste zege

Frenkie-fout blijft zonder gevolgen: invaller Fati bezorgt Barça eerste zege

21-08-2022 23:52
77

FC Barcelona heeft zondagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Real Sociedad wonnen de Catalanen, mede dankzij een dubbelslag van de jarige Robert Lewandowski, met 1-4.

Xavi Hernández had een basisplaats ingeruimd voor Frenkie de Jong, die de geschorste Sergio Busquets verving. Memphis Depay en Pierre-Emerick Aubameyang, die worden gelinkt aan een transfer, zaten op de bank. Vanaf de zijlijn zag het tweetal hoe hun concurrent Lewandowski al na vijf minuten voor de voorsprong in San Sebastian zorgde. Op aangeven van linksback Alejandro Baldé rondde de Pool beheerst af.

Lang kon Barcelona niet genieten van de voorsprong. Frenkie de Jong raakte op eigen helft de bal kwijt, waarna Sociedad spits Alexander Isak in stelling bracht. De voormalig Willem II'er faalde oog in oog met Marc-André ter Stegen niet en zette zijn ploeg weer naast Barcelona. 

Na rust dacht Sociedad zelfs aan de leiding te komen, ware het niet dat er buitenspel geconstateerd werd. Net op het moment dat een geldige Sociedad-treffer in de lucht hing, viel het doelpunt aan de andere kant. Invallers Raphinha en Ansu Fati bereidden op schitterende wijze de treffer van Ousmane Dembélé voor. Drie minuten later was het wederom Fati die als aangever fungeerde. Lewandowski maakte koelbloedig af.

Het laatste woord was aan Fati zelf. De Spanjaard kreeg de bal met een gelukje, na een hakbal van Lewandowski, voor de voeten. Eén-op-één met de Sociedad-goalie faalde hij niet. Door de ruime zege komt Barcelona, na een 0-0 tegen Rayo Vallecano vorige week, op vier punten. Er zijn vier La Liga-clubs met de volle buit na twee duels: Villarreal CF, Real Madrid, Real Betis en Osasuna.