VP's Elftal van de Week: Heerenveen hofleverancier, Ajax levert tweetal

22 augustus 2022 om 10:00
Laatste update: 22 augustus 2022 om 10:13

Ook in een Eredivisie-weekend waarin zes van de achttien clubs niet in actie kwamen, stelt VoetbalPrimeur een Elftal van de Week samen. De hofleverancier is sc Heerenveen, ook Ajax, Feyenoord, FC Groningen, SC Cambuur en FC Emmen zijn van de partij.

Michael Verrips (FC Groningen)
Groningen won met de hakken over de sloot van Go Ahead Eagles en dat was voor een belangrijk deel te danken aan Verrips. De doelman hield zijn ploeg vooral na rust op de been.

Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen)
Ondanks het feit dat ze helemaal geen groots wedstrijd speelden, nog een Groninger in VP's Elftal van de Week. Kasanwirjo laat verdedigend nog weleens een steekje vallen, maar is een uitstekende voetballer.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Met de grootste moeite lukte het Feyenoord om RKC in Waalwijk te verslaan. Trauner zal het als beste 'Rotterdammer' op het veld met lede ogen aan hebben gezien.

Calvin Bassey (Ajax)
Aan de bal is hij nog zoekende naar zijn rol in het Ajax-spel, maar verdedigend zit het wel snor. De oersterke Bassey kan terugkijken op een goed Eredivisie-debuut.

Mats Köhlert (sc Heerenveen)
Was hij Willem II nog een linksbuiten met krijt aan de schoenen, in Heerenveen kan hij vanuit de verdediging de hele flank bestrijken. Dat ging de Duitser tegen Vitesse heel goed af.

Mees Hoedemakers (SC Cambuur)
Met twee heerlijke pegels van afstand hielp hij zijn ploeg aan de drie punten tegen Fortuna Sittard. Het is voor Cambuur te hopen dat Hoedemakers niet valt voor de avances van FC Utrecht.

Rui Mendes (FC Emmen)
De Emmen-topscorer van vorig seizoen maakte zelf de 2-2 en gaf daarna ook nog het passje voor de winnende goal van Jari Vlak. Mendes liet zien heel goed mee te kunnen in de Eredivisie.

Ole Romeny (FC Emmen)
Het was een heerlijk avondje voor FC Emmen, dat zich knap naar de drie punten knokte ten koste van FC Utrecht. Romeny maakte de eerste goal, zijn tweede van het seizoen.

Steven Bergwijn (Ajax)
De Eredivisie is een speeltuin voor Bergwijn, die al vier keer scoorde in drie speelrondes. De international maakte een goede goal tegen Sparta en hielp Ajax daarmee over het dode punt heen.

Amin Sarr (sc Heerenveen)
Heerenveen heeft goud in handen met de combinatie Sarr-Van Hooijdonk. De Zweed bewees zich tegen Vitesse met drie assists én een goal als de ideale teamgenoot.

Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen)
Ruim een jaar geleden moest hij nog wekelijks toekijken bij NAC Breda, nu is Van Hooijdonk een gevierde spits in de Eredivisie. Met zijn eerste hattrick liet hij zien een echte goaltjesdief te zijn.