'Van der Maarel is een voorbeeld, eindelijk voetballer die keuze durft te maken'

'Van der Maarel is een voorbeeld, eindelijk voetballer die keuze durft te maken'

22-08-2022 13:55
89

De 'papadag' van Mark van der Maarel, die zich na de geboorte van zijn tweede kind afmeldde voor FC Emmen-FC Utrecht, zorgde afgelopen weekend voor discussie. Evgeniy Levchenko prijs het besluit van de Utrechter.

De voorzitter van spelersvakbond VVCS vindt het onterecht dat Van der Maarel onder vuur ligt. "Eindelijk een voetballer die de keuze durft te maken voor zijn vrouw en kinderen", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Van der Maarel geeft hier een heel positief signaal mee af. Er is voor voetballers meer dan werk. Laat hem een voorbeeld zijn voor andere profs."

Bovendien is de keuze 'heel professioneel', vindt Levchenko. "Ik ken zijn privésituatie natuurlijk niet. Maar stel nou eens dat Van der Maarel als een drol had gespeeld in Emmen, omdat hij misschien wel twee dagen nauwelijks een oog dicht had gedaan. Dan had men daar ook wel iets van gevonden. Het feit dat hij nu niet in actie wil komen, tekent juist hoe professioneel en begaan met zijn ploeggenoten hij is. Nogmaals: niets dan lof voor hem."

Utrecht-trainer Henk Fraser ontkende rond het verloren duel met FC Emmen (3-2) moeite te hebben met de afmelding van Van der Maarel, waar dat aanvankelijk nog wel zo leek. De verdediger (33) had een basisplaats gehad door de absentie van Mike van der Hoorn. Hij werd vorige week voor de tweede keer vader.