'Papadag' van Van der Maarel zorgt voor verbazing: 'Tijden blijkbaar veranderd'

'Papadag' van Van der Maarel zorgt voor verbazing: 'Tijden blijkbaar veranderd'

20-08-2022 15:51
239

Mark van der Maarel mist zaterdagavond de uitwedstrijd van FC Utrecht tegen FC Emmen, omdat hij eerder deze week voor de tweede keer vader is geworden. Henk Fraser respecteert de keuze van zijn verdediger om zich af te melden, maar denkt er tegelijkertijd het zijne van.

Fraser is niet heel erg te spreken over de 'papadag' van Van der Maarel, al weigert hij er een waardeoordeel over te vellen. "Ik ben hartstikke blij voor Mark. Het is zijn keuze om er niet bij te zijn. Dat heb ik te respecteren", aldus de Utrecht-trainer, die volgens het Algemeen Dagblad met een 'zekere ondertoon' sprak.

Voormalig international Rinus Israël heeft het nieuws ook meegekregen. "De tijden zijn blijkbaar veranderd. Ik ken de persoonlijke situatie van die jongen en zijn gezin niet natuurlijk, maar ik kan me niet herinneren dat een ploeggenoot in mijn tijd heeft ontbroken omdat hij een paar dagen eerder vader is geworden. En hoe zielsveel ik ook hou van mijn kinderen; ik had het ook nooit gedaan. Dat werd echt niet geaccepteerd."