FC Utrecht stelt technisch manager aan en volgt voorbeeld Ajax en PSV op

FC Utrecht stelt technisch manager aan en volgt voorbeeld Ajax en PSV op

18 augustus - 17:28 Laatste update: 17:30
36

FC Utrecht heeft Tim Gilissen aangesteld als nieuwe technisch manager. De voormalig technisch directeur van Heracles Almelo gaat zich bezighouden met de opleiding en het beloftenelftal. Daarmee hoopt de club zich verder te professionaliseren. 

Dat meldt Utrecht via de officiële kanalen. De veertigjarige oud-prof tekent een driejarig contract en begint per direct in de Domstad. Op de clubsite valt te lezen dat Gilissen verantwoordelijk wordt voor 'het ontwikkelen en vormgeven van het technisch proces rondom Jong FC Utrecht en de Academie'. Gilissen is ondanks zijn leeftijd al ervaren met bestuurlijke rollen in de voetbalwereld en was vóór zijn functie als TD opleidingsmanager bij NAC Breda. Met het aanstellen van een tweede technische man volgt Utrecht het voorbeeld van enkele grote clubs. Bij Ajax werd Gerry Hamstra destijds bij Marc Overmars neergezet, terwijl in Eindhoven Jan Vennegoor of Hesselink als de rechterhand van John de Jong. 

Technisch directeur Jordy Zuidam ziet de komst van Gilissen als een positieve ontwikkeling. "Sinds enige tijd leefde de wens om de structuur op het vlak van de voetbaltechnische zaken te veranderen, om zodoende meer focus op de diverse onderdelen aan te kunnen brengen, passend bij het beleid van de organisatie. We hebben uitgebreid de tijd genomen om gesprekken te voeren met Tim. Tijdens die gesprekken raakte Tim overtuigd van de club en deze rol, en wij van zijn kwaliteiten", stelt Zuidam op de clubsite. 

Gilissen kan niet wachten om in zijn nieuwe rol aan de slag te gaan. "De ervaring en kennis die ik de voorbije jaren heb opgedaan in Breda en Almelo kan ik in de praktijk brengen in deze nieuwe en uitdagende functie bij FC Utrecht, die me ook weer uitdaagt mezelf verder te ontwikkelen", meent de technisch manager. "FC Utrecht is ambitieus en volop in beweging en ik heb er zin in om vanuit mijn professionaliteit en functie een bijdrage te leveren aan die ontwikkeling."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie