'Ik hoor 97 miljoen voor Antony; Ajax wil helft van salaris Ziyech overnemen'

'Ik hoor 97 miljoen voor Antony; Ajax wil helft van salaris Ziyech overnemen'

23-08-2022 08:15 Laatste update: 09:22
197

Ajax en Manchester United ronden nog deze week de transfer van Antony af. Volgens Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, kan de Braziliaanse international mogelijk woensdag al naar Engeland vertrekken.

"Ik denk dat het deze week al rondkomt", vertelt Driessen bij Vandaag Inside. "Ik hoorde een bedrag van 97 miljoen euro, dus net geen honderd. Daarmee zal Ajax wel akkoord moeten gaan." Daarmee krijgt Erik ten Hag weer één van zijn gewenste versterkingen. "Hij wil Antony én Gakpo. Ze hebben ook 135 miljoen geboden voor João Felix, dat is een beetje het budget dat ze hebben. En daarnaast willen ze toch ook Frenkie de Jong. Die hebben ze zeker nog niet afgeschreven."

Ajax heeft met Hakim Ziyech de vervanger van Antony op het oog. Klaas-Jan Huntelaar voerde al meerdere gesprekken met de 29-jarige spelmaker van Chelsea en weet dat hij open staat voor een terugkeer naar de Johan Cruijff Arena. De Telegraaf meldt dat Ziyech tien miljoen euro per jaar verdient in Londen. Ajax is bereid om de helft van dat salaris en een huursom te betalen.