'Memphis krijgt geduchte concurrentie: Juventus bereikt akkoord over Milik'

'Memphis krijgt geduchte concurrentie: Juventus bereikt akkoord over Milik'

23-08-2022 13:15
57

Het moet snel duidelijk worden waar de toekomst van Memhis Depay ligt. Juventus bevestigt dat de Oranje-aanvaller in beeld is, maar directeur Pavel Nedved benadrukt dat er meer opties zijn. Het zou gaan om Arek Milik.

Memphis staat al enige tijd in de belangstelling van de Italiaanse topclub. De voormalig PSV'er bereikte inmiddels een akkoord met FC Barcelona over een transfervrij vertrek, waardoor alle seinen op groen lijken te staan. Juventus pakt echter nog niet door. La Vecchia Signora hoopt eerst ruimte te maken in het salarishuis, voordat het een tweejarig contract ter waarde van 7,5 miljoen euro per seizoen uitdeelt aan de Nederlander, meldt La Gazzetta dello Sport

Ondertussen heeft Juve ook een akkoord bereikt met Olympique Marseille over Arek Milik, weet Sky Sport Italia. De Italiaanse topclub kan de ex-Ajacied voor twee miljoen huren, met een optie tot koop van acht miljoen. De 28-jarige Pool zou genoegen nemen met een flink lager salaris dan leeftijdsgenoot Memphis. Trainer Massimiliano Allegri is bovendien al langer gecharmeerd van Milik, die als een type Alvaro Morata wordt gezien. De Spaanse spits speelde met veel succes in Turijn.

Memphis wordt dan weer geprezen om zijn veelzijdigheid. "Hij kan samen met Dusan Vlahovic spelen of in plaats van Dusan", vertelde Nedved maandag bij DAZN. "Memphis kan ook goed met Moise Kean samenspelen, of op de flank spelen. Maar we kijken ook naar andere aanvallers. We kijken rustig naar de mogelijkheden die de transfermarkt te bieden heeft. We moeten alles voorzichtig evalueren."

Memphis en Milik zitten daardoor nog even in de wachtkamer. Er zou dinsdag een topontmoeting plaatsvinden tussen Allegri en de technische beleidsbepalers. Juventus speelde maandag doelpuntloos gelijk tegen Sampdoria en lijkt dus wel een aanvallende impuls te kunnen gebruiken.