Puig doet boekje open over Barça: 'Zo zet clubleiding spelers onder druk'

Puig doet boekje open over Barça: 'Zo zet clubleiding spelers onder druk'

24-08-2022 11:50
79

Riqui Puig kraakt de wijze waarop FC Barcelona omgaat met spelers die moeten vertrekken. De 23-jarige spelmaker vindt dat hij zelf ook met meer respect behandeld had kunnen worden.

Puig, die het onlangs al opnam voor zijn 'rolmodel' Frenkie de Jong, verruilde de Catalanen onlangs voor Los Angeles Galaxy. "Het was een zware maand voor mij. Ik had het niet eerder meegemaakt dat Barça op toer ging en een aantal spelers moest achterbljven. De clubleiding zet op die manier spelers onder druk om weg te gaan, maar er zijn ook andere manieren mogelijk", vertelt de voormalig Spaans jeugdinternational in Amerikaanse media.

"Ik vond het heel moeilijk om achter te blijven en voor mezelf te moeten trainen, samen met vier andere spelers. Na al die jaren bij de club deed het mij veel pijn dat al mijn ploeggenoten in de Verenigde Staten wedstrijden afwerkten en was achtergebleven", aldus Puig. "Barcelona verkeert in een moeilijke situatie en moet keuzes maken, maar met deze beslissing ben ik het niet eens."