'Financiële regels zitten transfer Gakpo in de weg: Ronaldo kan uitkomst bieden'

'Financiële regels zitten transfer Gakpo in de weg: Ronaldo kan uitkomst bieden'

25-08-2022 15:48 Laatste update: 16:50
97

Cody Gakpo staat al een tijd in de belangstelling van Manchester United, maar er moet nog een hoop gebeuren voordat hij naar Engeland kan vertrekken. Niet alleen de clubs zijn er nog niet uit, ook de Financial Fair Play-regels zitten in de weg.

Manchester United moet nog minimaal één speler van de loonlijst moeten halen, voordat de club Gakpo daadwerkelijk een contract aan kan bieden. Dat melden verschillende Engelse bronnen aan het Eindhovens Dagblad. Dit is een gevolg van de financiële regelgeving in de Premier League. Een van de spelers die mogelijk kan vertrekken uit Manchester, is Cristiano Ronaldo. De Portugees zat tijdens de laatste wedstrijd tegen Liverpool op de bank en de superster heeft al een tijdje een vertrekwens. 

Gakpo is samen met Antony al lange tijd een gewillig transfertarget voor Manchester United. Eerder werd gedacht dat Gakpo het alternatief zou zijn, mocht de deal met Antony af ketsen. Uit de laatste berichten blijkt alleen dat de Nederlander en de Braziliaan allebei naar Manchester zouden kunnen komen. De ploeg van manager Erik ten Hag versterkte zich deze transferzomer al met Christian Eriksen, Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en Casemiro.

PSV heeft eerder aangegeven dat ze minimaal vijftig miljoen euro willen hebben voor Gakpo. De Eindhovenaren verwachten binnenkort een officieel bod van de clubleiding uit Engeland. Gakpo zelf gaf aan dat wanneer PSV zich zou plaatsen voor de Champions League, dat het dan aantrekkelijker voor hem zou zijn om te blijven. Dat is alleen, door het verlies van woensdagavond tegen Rangers, niet gelukt.