Pröpper hekelt Fiorentina-fans: 'Schandalig, in een vak met kinderen'

Pröpper hekelt Fiorentina-fans: 'Schandalig, in een vak met kinderen'

25-08-2022 22:32
134

FC Twente-aanvoerder Robin Pröpper hekelt het gedrag van de Fiorentina-fans in De Grolsch Veste. De Italiaanse bezoekers gooiden na ongeveer een halfuur spelen een vuurwerkbom in een vak met Enschedese supporters.

"Support is mooi en het is geweldig als het op een leuke manier gaat, maar dat het zo uit de hand loopt dat er vuurwerk wordt gegooid in een vak waar kinderen zitten, is schandalig", zegt Pröpper na afloop bij RTL7. "Ik heb het ook tegen de gasten van Fiorentina gezegd: doe wat, want dit slaat echt nergens op. Dit hoort niet op het voetbalveld thuis, het is ongelooflijk dat dit nog moet gebeuren. Dat is gewoon waardeloos."

Voor Twente draaide de avond sowieso uit op een teleurstelling. De ploeg van coach Ron Jans, die in de slotfase nog een gele kaart kreeg, wist de nederlaag uit de heenwedstrijd niet weg te poetsen. Het bleef 0-0. "We hadden wat recht te zetten na vorige week. Je ziet dat we niet onder hoeven doen voor Fiorentina, als we zo spelen. We hadden het misschien wel verdiend om door te gaan", stelt Pröpper. "Ik denk dat we de kansen er wel voor hebben gehad."

Volgens Pröpper kan Twente wel met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Conference League. "Maar dat neemt niet weg dat je ontzettend teleurgesteld bent. We hadden in de poulefase moeten zitten."