Politie: meerdere lichtgewonden na vuurwerkbom van Fiorentina-fans

Politie: meerdere lichtgewonden na vuurwerkbom van Fiorentina-fans

26-08-2022 07:10
187

De politie heeft bij ongeregeldheden rond het duel van FC Twente met Fiorentina elf aanhoudingen verricht. Drie agenten raakten lichtgewond bij die charges, meldt de politie.

FC Twente kwam tegen Fiorentina niet tot scoren (0-0), waardoor het zich niet wist te plaatsen voor de Conference League. Voor de wedstrijd raakten Nederlandse en Italiaanse hooligans al slaags en ook tijdens de wedstrijd was het onvriendelijk. Vanuit het uitvak werden vuurwerkbommen en fakkels in een Twents familievak gegooid. Volgens de politie zijn daarbij waarschijnlijk meerdere mensen lichtgewond geraakt.

De actie van de Fiorentina-fans zorgde voor woede in de rest van De Grolsch Veste. Supporters van FC Twente probeerden na afloop bij het vak met Italianen te komen. Ook buiten het stadion bleef het lange tijd onrustig. De mobiele eenheid moest meerdere charges uitvoeren om nieuwe confrontaties te voorkomen. In totaal verrichte de politie 11 aanhoudingen voor openlijk geweld, mishandeling, vernielingen en de wet wapens en munitie.

Volgens TC Tubantia raakten ook drie agenten lichtgewond bij die charges. De rust keerde na middernacht enigszins terug. De politie liet na 01.00 uur weten dat de meeste fans de Enschedese binnenstad hadden verlaten.