Antony doet boekje open: 'Ik zei in februari al dat ik weg wilde bij Ajax'

Antony doet boekje open: 'Ik zei in februari al dat ik weg wilde bij Ajax'

26-08-2022 22:01 Laatste update: 22:38
616

Antony heeft in een exclusief interview met Fabrizio Romano zijn kant van het verhaal gegeven wat de transfersoap tussen Ajax en Manchester United betreft. De Braziliaan liet Ajax in februari al weten te willen vertrekken, maar de Amsterdamse club zag dat niet zitten. 

In gesprek met Romano neemt Antony geen blad voor de mond. "Mijn zaakwaarnemers kwamen in februari al naar Amsterdam om Ajax te informeren over mijn wens te vertrekken en een nieuwe uitdaging te vinden. Wij wisten dat er geïnteresseerde clubs zouden komen, en daarmee ook interessante aanbiedingen voor Ajax. In juni kwam ik eerder terug van mijn vakantie om Ajax te informeren dat ik weg wilde, en dat ze deze optie moesten overwegen omdat mijn project bij Ajax aanvankelijk twee seizoenen zou duren."

Antony denkt al maanden aan een vertrek en maakt dat in het interview duidelijk. "Tijdens de transferperiode bleven we afspreken met Ajax en kreeg ik meerdere aanbiedingen om mijn contract te verlengen. Ik maakte het duidelijk dat ik wilde vertrekken. Vandaag (vrijdag, red.) zei ik hetzelfde tegen de club, maar deze keer ligt er ook nog een substantieel bod bij de club. Ajax weigert mee te werken en geeft het argument dat ze maar vijf dagen de tijd hebben om mij te vervangen."

Volgens de Braziliaan is het verstandig als Ajax de verkoop door laat gaan. "Ik vraag Ajax niet mij zomaar te laten gaan, ik vraag Ajax mij te verkopen als de duurste Eredivisie-speler aller tijden. Ik heb dit sinds februari al aangekaart, zodat Ajax de tijd had de ploeg opnieuw te smeden. Ik was erg blij in Amsterdam, won prijzen, maakte vrienden, maar het is nu écht tijd voor mij om mijn dromen na te jagen", besluit Antony.