'Zit niet veel verschil tussen, maar ik vind mezelf wel beter dan Ki-Jana Hoever'

'Zit niet veel verschil tussen, maar ik vind mezelf wel beter dan Ki-Jana Hoever'

27-08-2022 11:03
97

Milan van Ewijk blikt in gesprek met Omrop Fryslan terug op de transfergeruchten die er deze zomer waren rondom zijn persoon. Naar verluidt stond hij in de belangstelling van meerdere topclubs in Nederland, maar kozen die teams tot zijn eigen verbazing voor andere opties.

Van Ewijk werd genoemd bij Feyenoord en PSV ter versterking van de rechtsback positie. De Eindhovenaren kozen uiteindelijk voor Ki-Jana Hoever en daar heeft Van Ewijk wel een mening over. De verdediger begint mysterieus, maar laat uiteindelijk toch iets van zijn frustratie los. "Misschien praat ik nu uit hoogmoed of zoiets, maar ik vind dat er weinig verschil zit tussen Hoever en mij. Ik vind eigenlijk mezelf gewoon beter dan hij. Maar als zij liever voor hem willen gaan, dan maak ik me daar niet druk om."

De kans dat Van Ewijk deze zomer nog vertrekt, is ook volgens de Amsterdammer erg klein. "Zoals het er nu naar uitziet blijf ik gewoon bij Heerenveen ja. Ik heb voor de rest geen andere clubs gehoord die informatie willen over mij. Ik blijf gewoon lekker genieten zo lang ik nog bij Heerenveen ben. We wachten gewoon nog even of nog een club zich meldt."

Van Ewijk werd geboren in Amsterdam, maar hij begon zijn loopbaan in de jeugd van Feyenoord. De 21-jarige verdediger begon zijn loopbaan als aanvaller, maar werd later omgetoverd tot rechtsback. Na periodes bij ADO den Haag en SC Cambuur kwam Van Ewijk uiteindelijk in 2021 bij Heerenveen terecht.