Bundesliga: Frimpong en Becker blinken uit, ook Dortmund wint nipt

Bundesliga: Frimpong en Becker blinken uit, ook Dortmund wint nipt

27-08-2022 17:26
12

Bayer Leverkusen heeft mede dankzij een uitblinkende Jeremie Frimpong de eerste zege van het seizoen geboekt in de Bundesliga. Borussia Dortmund herstelde zich van de misstap van vorige week en won nipt bij Hertha BSC.

FSV Mainz - Bayer Leverkusen 0-3
Jeremie Frimpong was in het duel met FSV Mainz de grote man bij Bayer Leverkusen, waar ook Mitchel Bakker een basisplaats had. Exequiel Palacios tekende na een halfuur voor de 0-1, waarna Frimpong de score verdubbelde na goed werk van Moussa Diaby. Twee minuten later sloeg de Nederlandse rechtsback nogmaals toe. Hij profiteerde van geklungel bij Mainz, sprintte met de bal naar het doel, omspeelde de keeper en schoof zuiver binnen: 0-3.

Leverkusen zat daarmee al vroeg op rozen en in de tweede helft gebeurde er een stuk minder. Piero Hincapié en Bakker gingen nog met hun tweede gele kaart van het veld, maar de zege kwam niet in gevaar. Tim Fosu-Mensah mocht in de slotfase nog invallen.

Hertha BSC - Borussia Dortmund 0-1
Borussia Dortmund moest het nog zonder de geblesseerde Donyell Malen stellen. Anthony Modeste werd daardoor in zijn rug gesteund door Julian Brandt, Marco Reus en Karim Adeyemi. De spits zette Die Schwarzgelben zelf op het goede spoor door raak te koppen uit een voorzet van Salih Özcan. Het bleek meteen het enige doelpunt van de wedstrijd, want Hertha wist zich met Jean-Paul Boëtius als basisspeler niet terug te knokken. Die Schwarzgelben hebben nu negen punten uit vier duels.

Schalke 04 - Union Berlin 1-6
Sheraldo Becker was één van de smaakmakers bij Union Berlin, dat Schalke 04 met liefst 1-6 oprolde. Na ruim een half uur maakte de Nederlandse aanvaller met een van richting veranderd schot de 1-2. Daarna liet de ploeg van Becker en Danilho Doekhi geen spaan heel van de formatie van Thomas Ouwejan. Becker maakte na rust ook zijn tweede van de middag, waardoor hij nu al op vier competitietreffers staat.

Overige uitslagen
RB Leipzig - VfL Wolfsburg 2-0
Hoffenheim - FC Augsburg 1-0