Rensch maakte lastige periode door: 'Ik ben nu weer de oude Devyne'

Rensch maakte lastige periode door: 'Ik ben nu weer de oude Devyne'

27-08-2022 21:16
39

Devyne Rensch denkt dat hij zijn mindere periode heeft afgesloten bij Ajax. De negentienjarige verdediger steekt naar eigen zeggen weer goed in zijn vel.

Rensch meent dat hij de wind eindelijk weer in de zeilen heeft in Amsterdam. "Als je nu kijkt naar de drie laatste wedstrijden, ben ik wat feller dan daarvoor. Dat zie je terug in de duels en ik heb nu natuurlijk ook een goal en een assist op mijn naam staan", zegt hij tegen Ajax TV. "Ik moet gewoon belangrijk zijn voor het team. Ik ben natuurlijk verdediger dus ik moet mijn mannetje goed uitschakelen en ik denk dat ik dat nu gewoon al laat zien."

De veelzijdige verdediger zat het afgelopen seizoen wat minder lekker in zijn vel. "Ja, dat klopt. Het was de vorige periode wat minder voor mij, maar elke voetballer maakt dat weleens mee. Het is gewoon belangrijk om zo snel mogelijk de oude te zijn", reageert hij. "Het is lastig, maar belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Je moet gewoon snel weer het vertrouwen terugkrijgen."

Rensch besloot tijdens de zomervakantie in zichzelf te investeren. "In de vakantie heb ik gewoon goed voor mezelf gewerkt en toen had ik er wel een goed gevoel bij. In de voorbereiding begon ik niet heel scherp, maar als je kijkt naar de laatste drie wedstrijden dan heb ik laten zien dat ik weer de oude Devyne ben", stelt hij.

Timber
Het doet Rensch ook goed dat hij boezemvriend Jurriën Timber in zijn rug weet. "Ik wist niet zeker of hij zou blijven. Als je dan hoort dat hij dan toch blijft, geeft dat je nog meer vertrouwen. Jurriën is van topniveau en om hem achter je te hebben is super."