Dick Schreuder blijft bij PEC Zwolle ondanks 'uitstekend aanbod' Fortuna Sittard

Dick Schreuder blijft bij PEC Zwolle ondanks 'uitstekend aanbod' Fortuna Sittard

29-08-2022 21:15
133

Tim van Duijn

Fortuna Sittard heeft Dick Schreuder gepolst om Sjors Ultee op te volgen. De 51-jarige Barnevelder zou voor het aanbod bedankt hebben en bij PEC Zwolle blijven.

Na het ontslag van Ultee passeerden diverse namen de revue bij Fortuna. Phillip Cocu werd genoemd, net als de Brit Sean Dyche, die na tien seizoenen moest vertrekken bij Burnley.

Achter de schermen zette Fortuna echter in op de komst van Schreuder. Naar verluidt deed de club hem een 'uitstekend aanbod', maar desondanks blijft Schreuder op zijn post in Zwolle, melden meerdere bronnen. Fortuna hoopt zo snel mogelijk een nieuwe trainer voor de groep te hebben staan. Tot die tijd neemt interim-trainer Jeroen Schepens (29) de honneurs waar in Sittard. 

"We hebben de eerste lijntjes uitgegooid. Je hoopt dat het redelijk snel gaat, zeker na zo'n hectische week", vertelde technisch manager Sjoerd Ars dit weekend bij ESPN. "Zorgvuldigheid gaat natuurlijk wel voor snelheid. Nee, het wordt geen Turkse trainer. We hebben een profiel opgesteld. Het is niet zo dat we een grote naam gaan halen omdat het een grote naam is. De eerste optie waar we mee bezig zijn is misschien geen hele grote naam, maar past wel binnen het profiel."