Van Nistelrooij sprak met Veerman: 'Hij begeeft zich nu op heel hoog niveau'

Van Nistelrooij sprak met Veerman: 'Hij begeeft zich nu op heel hoog niveau'

29-08-2022 07:38
76

Ruud van Nistelrooij is tevreden hoe Joey Veerman is omgegaan met alle kritiek. De middenvelder kwam onder vuur te liggen vanwege een interview na de uitschakeling tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League.

Veerman baalde dat hij als nummer tien moest spelen en stelde dat hij als nummer acht vermoedelijk meer had kunnen betekenen. Tegen Excelsior (1-6) stond de Volendammer weer op zijn vertrouwde positie en scoorde hij al snel. "Ik vond zijn spel uitstekend. Hij heeft een complete wedstrijd afgeleverd en een goede reactie laten zien na woensdag. Ook na de reacties die er zijn ontstaan op zijn interview", zegt Van Nistelrooij in De Telegraaf.

De PSV-trainer gaf al aan dat Veerman zijn beklag niet via de media hoort te doen. "Ik heb daar goed met hem over gesproken. Hij begrijpt dat. Deze wedstrijd laat zien, dat hij er goed op heeft gereageerd. Hij begrijpt dat hij zichzelf op sommige momenten moet beschermen. Niet alleen zichzelf, maar ook de club en het team. Hij is een spontane jongen en zegt wel eens wat. Maar het niveau waarop hij zich nu begeeft, is heel hoog en dan moet je ook een beetje daarin meegroeien. En dat doet hij."

Van Nistelrooij ruimde tegen Excelsior ook een basisplaats in voor Xavi Simons, die tegen Rangers sterk inviel. "Xavi Simons had het heel moeilijk in de eerste helft en toen kwam hij niet in het spel voor. Maar dan blijft hij toch onverstoorbaar doorgaan en dan zie je in de tweede helft zijn slimheid in de positie en zijn vaardigheid om samen te spelen met de mensen om hem heen. Dat is wel kwaliteit."