'Ajax brengt naam Bailey weer ter sprake', stiefvader deed al beklag over Villa

'Ajax brengt naam Bailey weer ter sprake', stiefvader deed al beklag over Villa

29-08-2022 08:26 Laatste update: 08:50
118

Ajax heeft Leon Bailey ter sprake laten komen in de gesprekken over een mogelijke vervanger van Antony. Dat meldt De Telegraaf. De 25-jarige Jamaicaan speelt momenteel voor Aston Villa, maar hij lijkt niet heel gelukkig in Birmingham.

Volgens de ochtendkrant is Bailey één van de namen die rondgaat bij Ajax, net als Justin Kluivert en de door PSV begeerde Anwar El Ghazi. Hakim Ziyech gold aanvankelijk als topkandidaat, maar het is de vraag of de landskampioen hem weet los te weken bij Chelsea. De bekende Ajax-twitteraar Gerjan Hamstelaar voegde daar nog de Argentijn Lucas Ocampos van Sevilla aan toe.

Bailey speelt net als El Ghazi bij Aston Villa. The Villans betaalden een jaar geleden 32 miljoen euro aan Bayer Leverkusen, maar de dribbelaar lijkt niet heel gelukkig. Dit seizoen begon hij in twee van de vijf officiële duels in de basis. In de andere wedstrijden moest hij het doen met - veelal - korte invalbeurten. Stiefvader en zaakwaarnemer Craig Butler deed al zijn beklag via sociale media. 'Als Aston Villa hem niet wil, moeten ze hem naar een club laten gaan waar ze hem wel opstellen en waar hij zijn speciale kwaliteiten kan gebruiken. Hij scoort bijna elk duel en krijgt de hoogste beoordelingen van statistici.'

'Hij wil presteren voor Aston Villa, maar dat kan hij niet doen vanaf de bank', vervolgde Butler dit weekeinde op Instagram, geciteerd door The Birmingham Mail. 'Hiervoor is hij niet naar Engeland gekomen. Bailey is een vleugelaanvaller en hij heeft de potentie om de beste ter wereld te worden, dat zie je aan elke beweging.' Vorig seizoen hielden blessures hem ook een aantal keer aan de kant.

Het is niet voor het eerst dat Bailey in verband wordt gebracht met Ajax. De Amsterdammers zagen hem in 2013 naar KRC Genk vertrekken en vier jaar later, in 2017, verkoos hij een transfer naar Leverkusen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s