'Xavi Simons is echt een heel groot talent en wordt misschien wel beter dan Gakpo'

'Xavi Simons is echt een heel groot talent en wordt misschien wel beter dan Gakpo'

29-08-2022 13:26
148

Willy en René van de Kerkhof zijn onder de indruk van Xavi Simons na de klinkende zege van PSV op Excelsior. De negentienjarige spelmaker scoorde zondag twee keer in het Van Donge & De Roo Stadion. 

"Echt een heel groot talent", oordeelt Willy in de podcast van de broers bij Omroep Brabant. "Hij wordt misschien wel beter dan Gakpo. Hij groeit steeds meer toe naar een basisplaats. Vooral in de competitiewedstrijden." René hoopt dat Simons nu ook in de Europese duels zijn basisplaats behoudt. "Waarom niet? Daar is hij echt aan toe. Zeker met het wegvallen van Luuk de Jong kunnen we zijn kwaliteit goed gebruiken."

Ondanks de teleurstellende uitschakeling tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League, vinden de clubiconen dat PSV er goed voor staat. Ze verwachten niet dat Gakpo nog vertrekt. "Ik weet het niet voor honderd procent zeker maar wel voor negentig. Ik zou het ook prima vinden als Anwar El Ghazi naar PSV komt. Die heeft in Engeland niet zo veel gespeeld maar het is een fantastische voetballer die ook kan scoren."