Griezmann reddende engel bij Atlético: invaller schenkt Simeone de drie punten

30-08-2022 07:12 Laatste update: 23:03
8

Atlético Madrid heeft maandagavond niet nogmaals puntverlies geleden in LaLiga. Na het verlies tegen Villarreal (2-0), werd het tegen Valencia 0-1 door een doelpunt van Antoine Griezmann.

In de aanval kregen Joao Felix en Alvaro Morata de voorkeur boven Griezmann. Nieuwe aanwinst Axel Witsel startte wel in de basiself van Simeone. Zowel Gattuso als de Argentijnse coach kregen in de eerste helft nog een gele kaart na het protesteren tegen een beslissing van de VAR.

In het eerste bedrijf van de wedstrijd werden er al twee goals afgekeurd door de arbitrage. Morata en Yunus Musah zagen allebei een doelpunt te niet gedaan worden. De Spaanse spits raakte de bal met de hand in de opbouw naar zijn goal. Bij Musah was het ploeggenoot Mouctar Diakhaby die met een overtreding het feestje verpeste. Thierry Correia van Valencia zat dan weer aan de goede kant als het gaat om beslissingen van de VAR. Zijn rode kaart in de eerste helft werd ook afgekeurd door de VAR, vanwege buitenspel voor zijn overtreding.

In de tweede helft kwam er dan wel echt een goal op het scorebord, als invaller Griezmann de bal kreeg van landgenoot Lemar. De kleine Fransman schoot ongevaarlijk op doel van keeper Mamardashvili, maar de bal wordt dusdanig van richting veranderd door Carlos Soler dat hij er alsnog ingaat. Matheus Cunha maakte vlak voor tijd nog de 2-0 voor Atlético, maar die goal werd dan weer wel afgekeurd door de arbitrage.