Club Brugge haalt voor zestien miljoen euro de vervanger van Dost

Club Brugge haalt voor zestien miljoen euro de vervanger van Dost

30-08-2022 09:15 Laatste update: 23:04
24

Club Brugge heeft Roman Yaremchuk gepresenteerd als nieuwe spits, meldt de club via de officiële kanalen. De 26-jarige Oekraïner komt voor zestien miljoen euro over van het Portugese Benfica.

Het bedrag dat de Belgen betalen kan door bonussen nog oplopen tot negentien miljoen euro. De transfersom is het hoogste bedrag dat een Belgische club ooit heeft betaald voor een speler. De Oekraïense targetman tekent een contract tot 2026 in Brugge en wordt daarmee ploeggenoot van Nederlanders Ruud Vormer, Bjorn Meijer en Noa Lang.

Yaremchuk is geen onbekende in de Belgische competitie. Van 2017 tot 2021 speelde de centrumspits voor KAA Gent. Die club verkocht hem uiteindelijk vorig jaar voor zeventien miljoen euro aan Benfica. De club uit Gent had ook nog recht op 25% van de transferrechten. In Portugal kwam Yaremchuk vorig jaar tot zes doelpunten in 23 wedstrijden.

Het record voor duurste speler ooit in de Belgische competitie, neemt Yaremchuk over van Zinho Vanheusden. De 23-jarige Belg werd in 2019 voor 11,74 miljoen euro door Standard Luik overgenomen van Internazionale. Vanheusden is nu weer terug in Italië, maar dit seizoen speelt hij op huurbasis voor AZ.