'Ajax wil ook nog een nieuwe keeper en zet drie namen op shortlist'

'Ajax wil ook nog een nieuwe keeper en zet drie namen op shortlist'

30-08-2022 10:13 Laatste update: 23:04
127

Naast Florian Grillitsch en Lucas Ocampos overweegt Ajax zich ook nog te versterken met een nieuwe doelman. De landskampioen heeft Odysseas Vlachodimos, Mark Flekken en Ersin Destanoglu in het vizier.

De Amsterdammers willen alleen toeslaan als zich een goede optie voordoet, schrijft de bekende Ajax-twitteraar Gerjan Hamstelaar. Scouts van Ajax zaten maandag op de tribune tijdens Besiktas - Sivasspor om Destanoglu te bekijken. De 21-jarige Turk, die 1.95 meter lang is, is ondanks zijn jonge leeftijd een vaste waarde bij de Turkse topclub. Hij speelde vorig seizoen al mee in de Champions League-duels tussen Besiktas en Ajax.

Destanoglu heeft nog een contract voor één seizoen in Istanbul, maar hij lijkt niet de eerste keus in de Johan Cruijff Arena. Vlachodimos prijkt bovenaan het lijstje. Eerder werd al gemeld dat Benfica niet geheel onwelwillend tegenover een transfer van de 28-jarige Griek zou staan. Ook Oranje-international Flekken staat op de shortlist.

Ajax beschikt momenteel over Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. De eerste twee raken echter op leeftijd, terwijl Gorter in de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet aan de verwachtingen kon voldoen.

Ajax gaat Antony voor ongeveer honderd miljoen euro verkopen aan Manchester United. Hoewel het een deel van de transfersom af moet staan, blijft er genoeg over voor Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar om de selectie van coach Alfred Schreuder van een impuls te voorzien. Grillitsch is een controlerende middenvelder, die ook centraal achterin kan. Ocampos is de beoogde vervanger van de Braziliaan.