Van Nistelrooij bespreekt inkomende en uitgaande transfer: 'De hoop is groot'

Van Nistelrooij bespreekt inkomende en uitgaande transfer: 'De hoop is groot'

30-08-2022 12:09 Laatste update: 22:12
52

Ruud van Nistelrooij heeft zich uitgelaten over het mogelijke vertrek van Cody Gakpo en de komst van Anwar El Ghazi. De PSV-trainer is optimistisch gestemd over de volgende aanwinst.

PSV en Aston Villa hebben een overeenstemming bereikt over een transfer van El Ghazi voor een bedrag van 2,5 miljoen euro. Naar verluidt wordt de voormalig Ajacied dinsdag of woensdag gepresenteerd in Eindhoven. "Het ziet er heel goed uit", zegt Van Nistelrooij op het persmoment van dinsdag, in aanloop naar de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam, geciteerd door Voetbal International

"We hebben nu de blessures van Luuk (De Jong, red.) en Madueke. Vertessen komt er wel weer aan en we weten en wisten dat we goede jonkies hebben, die het ook goed doen. Maar iets meer in aantallen en ook als het gaat om ervaring is wel welkom, ook met het oog op het programma dat nog gaat komen." Van Nistelrooij is blij dat hij een 'flexibele' speler aan zijn selectie kan toevoegen. "Hij kan goed op links spelen, als spits en vanaf rechts. Hij is een fantastische toevoeging met zijn kwaliteiten, die we hoog inschatten. Zijn flexibiliteit is ook uiterst positief."

Gakpo staat in de nadrukkelijke belangstelling van Southampton. Een akkoord ligt er, gezien het verschil in de prijs, nog niet. "Ik hoop dat Gakpo blijft. De hoop is groot", aldus de keuzeheer. "Er is niets concreets om het over te hebben. Op het moment dat die vraag komt vanuit Cody, dan zullen we het erover hebben. Maar ik heb maar één belang en dat is PSV. Dus ik denk dat ik hem sowieso alles ga afraden", besluit Van Nistelrooij lachend.