'NEC lost spitsenprobleem op en neemt Belg over van Espanyol'

'NEC lost spitsenprobleem op en neemt Belg over van Espanyol'

30-08-2022 13:44 Laatste update: 23:13
37

NEC gaat zich nog versterken met Landry Dimata. De 24-jarige Belg komt op huurbasis over van Espanyol, zonder optie tot koop. Dat meldt de Gelderlander. Hij moet het spitsenprobleem oplossen in De Goffert.

Trainer Rogier Meijer kon in de punt van de aanval alleen beschikken over Pedro Marques, die het vizier in de eerste Eredivisie-duels nog niet erg op scherp had. Tegen FC Groningen kreeg middenvelder Jordy Bruijn zelfs de voorkeur.

Dimata begon zijn loopbaan bij KV Oostende. Na twaalf goals in de Jupiler Pro League pikte VfL Wolfsburg hem voor liefst 11,5 miljoen euro op. Een doorbraak in Duitsland bleef uit, waarna Anderlecht hem terughaalde naar België. Door een zware knieblessure stond de spits tussen januari 2019 en de zomer van 2020 echter aan de kant. Daarna wist hij zijn basisplaats niet te heroveren in Brussel en vertrok hij naar Espanyol.

Dimata hielp Espanyol in 2021 aan promotie naar La Liga. Op het hoogste niveau was zijn aandeel afgelopen seizoen echter beperkt. Dimata is na Jasper Cillessen, Oussama Tannane, Joris Kramer, Philippe Sandler en Marques de zesde zomeraanwinst van NEC. De Gelderse club zoekt ook nog naar een buitenspeler.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s