Hudson-Odoi komt in zoektocht naar speelminuten uit in Bundesliga

Hudson-Odoi komt in zoektocht naar speelminuten uit in Bundesliga

30-08-2022 14:40 Laatste update: 23:11
6

Callum Hudson-Odoi is officieel speler van Bayer Leverkusen. De international van Engeland speelt komend seizoen op huurbasis in de Bundesliga. Chelsea heeft echter wel de mogelijkheid om de vleugelaanvaller in januari terug te roepen.

Beide clubs melden niet of er een optie tot koop is opgenomen in de huurovereenkomst. Hudson-Odoi heeft nog een tweejarig contract op Stamford Bridge, maar onder manager Thomas Tuchel kon hij niet rekenen op veel speelminuten. De drievoudig Engels international hoopt bij de Bundesliga-club weer wedstrijdritme op te gaan doen en zich in de kijker te spelen bij bondscoach Gareth Southgate.

Wedden

Meer odds

Leverkusen moet zich na een matige seizoensstart zien te revancheren. Die Werkself verloor zijn eerste drie wedstrijden tegen Borussia Dortmund, FC Augsburg en Hoffenheim. Hudson-Odoi moet met zijn ervaring op het hoogste niveau voor doelpunten gaan zorgen bij de Bundesliga-club. De komst van een extra aanvaller is bovendien geen overbodige luxe nu Karim Bellarabi voorlopig is uitgeschakeld met een meniscusblessure.

Met zijn tijdelijke overstap treedt Hudson-Odoi in de voetsporen van spelers als Jadon Sancho en Jude Bellingham (beiden Borussia Dortmund), die ook voor Duitsland kozen in de zoektocht naar speeltijd.