Verbazing om Ajax-interesse in Vlachodimos: 'Daarin schoot hij mega tekort'

Verbazing om Ajax-interesse in Vlachodimos: 'Daarin schoot hij mega tekort'

30-08-2022 14:55 Laatste update: 23:11
73

Ajax lijkt één dag voor de transferdeadline toch nog op zoek naar een nieuwe doelman. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast wordt besproken of de Amsterdammers wel behoefte hebben aan Odysseas Vlachodimos, Mark Flekken of Ersin Destanoglu.

Zij worden in verband gebracht met Ajax, maar VP-hoofdredacteur Dennie van Laar vindt de timing opvallend. Bovendien beschikt coach Alfred Schreuder al over Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg. "Maar het zijn natuurlijk drie goede keepers, waarvan we Vlachodimos het beste kennen. Die wordt al jaren bij Ajax genoemd. Ik vind dat wel gek eigenlijk."

Wedden

Meer odds

Van Laar legt uit: "Als je hem hebt zien spelen - en Ajax speelde natuurlijk ook tegen Benfica - weet je dat Vlachodimos echt een goede lijnkeeper is. Het is iemand die zijn strepen heeft verdiend en hij wordt ook bij topclubs genoemd. Maar we zagen óók in die wedstrijden tegen Ajax dat hij voetballend echt slecht is. Hij kreeg geen bal normaal bij een medespeler, zodra hij onder druk werd gezet. Juist dat voetballende wil je bij Ajax zien, maar daarin schoot hij echt mega tekort. Als Ajax hem opjaagde, ging hij de mist in. Dat werd pijnlijk duidelijk."

"Het is wel een goede keeper, maar geen Ajax-keeper", benadrukt Van Laar.