'Cambuur is lachende derde en gaat met jeugdinternational Van Kaam aan de haal'

'Cambuur is lachende derde en gaat met jeugdinternational Van Kaam aan de haal'

30-08-2022 15:33 Laatste update: 23:05
47

SC Cambuur gaat met Daniël van Kaam aan de haal. Dat meldt Omrop Fryslân. De 22-jarige middenvelder leek hard op weg naar Fortuna Sittard, maar hij zette zelf een streep door die deal toen trainer Sjors Ultee werd ontslagen.

Van Kaam heeft geen toekomst meer bij FC Groningen, waar hij zelfs niet meer met het eerste elftal van trainer Frank Wormuth traint. De Jong Oranje-speler bereikte een akkoord met Fortuna Sittard, maar het ontslag van Ultee gooide roet in het eten. Daar profiteert Cambuur nu van.

De Leeuwarders dreigden Mees Hoedemakers kwijt te raken aan FC Utrecht, waardoor de onderhandelingen over Van Kaam in een stroomversnelling raakten. Hoewel Hoedemakers vermoedelijk toch blijft, besloot Cambuur door te pakken, stelt Omrop Fryslân.

Cambuur is sowieso nog druk op de transfermarkt. Trainer Henk de Jong hoopt ook nog een linksbuiten te verwelkomen. De pijlen zijn weer gericht op Osame Sahraoui van het Noorse Valerenga. Eerder leek hij niet haalbaar, maar de club doet een ultieme poging.