Groningen en Fortuna bereiken geen akkoord door ontslag Ultee: 'Hij twijfelde'

Groningen en Fortuna bereiken geen akkoord door ontslag Ultee: 'Hij twijfelde'

26-08-2022 19:50
41

FC Groningen-speler Daniël van Kaam vertrekt definitief niet naar Fortuna Sittard. Een overgang van de 22-jarige middenvelder leek in de maak, tot Sjors Ultee zijn ontslagbrief kreeg.

Van Kaam was al in Sittard voor de medische keuring, toen hij hoorde van het ontslag van Ultee. "Dat viel hem rauw op zijn dak", zegt Sjoerd Ars, technisch manager bij Fortuna, tegen Voetbal International. Ultee speelde een belangrijke rol in de aanstaande transfer van Van Kaam. "Een van zijn redenen om hierheen te komen, viel ineens weg. Van Kaam gaf aan dat hij bij FC Groningen de laatste jaren heeft ervaren hoe belangrijk het vertrouwen van een trainer is. Hij is gaan twijfelen."

"Begrijpelijk, maar ik heb wel gezegd: Als je komt, wil ik dat je daar voor de volle honderd procent achter staat", vervolgt Ars. In onderling overleg is besloten om af te zien van een samenwerking. "De transfer is afgeketst", benadrukt de technisch manager, die in de laatste dagen van de transferperiode nog een versterking voor het middenveld hoopt binnen te halen.