Timber valt twee keer in de prijzen: 'Heb hier echt geen woorden voor'

Timber valt twee keer in de prijzen: 'Heb hier echt geen woorden voor'

30-08-2022 22:22 Laatste update: 23:03
69

De Eredivisie en ESPN hebben dinsdagavond Jurriën Timber uitverkozen tot beste speler van het seizoen 2021/22. De verdediger maakte vorige jaargang veel indruk in het hart van de verdediging bij Ajax.

De 21-jarige Timber werd eerder op de dinsdagavond ook al verkozen tot grootste talent van de Eredivisie. Met de prijs voor beste speler volgt hij zijn teamgenoot Dusan Tadic op. Timber kreeg de prijs uitgereikt door zijn moeder, die natuurlijk erg trots was. Andere genomineerden waren Cody Gakpo (PSV), Noussair Mazraoui (Bayern München) en Luis Sinisterra (Leeds United).

"Ik denk dat ik heel constant ben gebleven het hele seizoen", vertelt een dolgelukkige Timber tijdens de prijsuitreiking. "Ik blijf hongerig om volgend seizoen verder te groeien en meer te willen. Zo ben ik uiteindelijk ook aan deze prijzen gekomen." Als verrassing kreeg Timber nog een mooie videoboodschap van zijn vorige trainer Erik ten Hag.

Ten slotte richtte Timber zich nog tot zijn familie. "Twee prijzen en geschiedenis schrijven op zo’n manier en die prijzen dan ook nog eens krijgen van mijn moeder en familie, daar heb ik echt geen woorden voor. Aanvoerders en trainers, dank jullie wel voor het stemmen. Ik ga ervan genieten, maar we moeten natuurlijk ook door. We spelen snel meer met Ajax en we hebben natuurlijk nog een WK te winnen."