AS Roma en Internazionale doen wat ze moeten en winnen van promovendi

30-08-2022 22:43 Laatste update: 23:02
51

AS Roma en Internazionale hebben dinsdagavond overtuigend hun wedstrijden gewonnen in de Serie A. De ploeg van José Mourinho won in eigen huis met 3-0 van Monza. Internazionale won met 3-1 van Cremonese.

AS Roma - Monza 3-0

Het was de grote Paulo Dybala-show bij de thuiswedstrijd van AS Roma tegen Monza. De Argentijn begon in de basis en scoorde twee keer tegen de promovendus. Na achttien kon hij na het doorkoppen van Abraham alleen op de keeper aflopen en zijn eerste officiële goal voor AS Roma binnen schieten. Na 32 minuten was het weer raak voor de Argentijn na geklungel in de verdediging bij Monza. Verdediger Ibanez mocht in de 61e minuut de genadeklap uitdelen met een rake kopbal. Nieuwe aanwinst Andrea Belotti mocht nog invallen in de tachtigste minuut.

Internazionale - Cremonese 3-1

Internazionale had met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis geen kind aan promovendus Cremonese. Bij de uitploeg begon ook Cyriel Dessers in de basiself. Na twaalf minuten was het Joaquin Correa die de eerste maakte voor de ploeg van trainer Simone Inzaghi. In de 38e minuut laat Nicolo Barella een glimp zien van zijn techniek door een bal heerlijk aan te nemen en daarna achter doelman Radu te schieten. In de 76e minuut maakt Lautaro Martinez aan alle hoop van Cremonese een einde door de derde binnen te schieten. David Okereke maakt wel in de absolute slotfase nog een schitterende eretreffer voor de ploeg van trainer Massimiliano Alvini.