'Voormalig Ajacied Younes keert op huurbasis terug op de Nederlandse velden'

'Voormalig Ajacied Younes keert op huurbasis terug op de Nederlandse velden'

31-08-2022 09:05 Laatste update: 09:11
126

Amin Younes keert terug in de Eredivisie. De voormalig Ajacied speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Utrecht, melden Voetbal International en De Telegraaf. De Duitser wil zich in Nederland in de kijker van de Duitse nationale ploeg spelen.

Beide clubs hopen de deal voor middernacht rond te krijgen, klinkt het. Younes staat onder contract bij Al-Ettifaq in Saoedie-Arabië, maar heeft zijn zinnen gezet op een rentree in Europa. In Utrecht wordt de buitenspeler gezien als een broodnodige aanvallende versterking. Naar verluidt heeft Younes twee beweegredenen om naar Nederland te trekken: hij wil dichter bij zijn vrouw en kind wonen en daarnaast hoopt hij op een WK-deelname.

Bij Utrecht treft Younes twee bekenden. Bij Eintracht Frankfurt speelde hij samen met Bas Dost en hij heeft een verleden met Nick Viergever bij Ajax. Utrecht maakte er geen geheim van nog een aanvaller aan te willen trekken. Door de blessure van Mimoun Mahi, die lange tijd niet inzetbaar is, zitten de Domstedelingen voorin krap. Ook Sander van de Streek staat voorlopig nog met een buikspierblessure aan de kant.