PSV rondt transfer af: El Ghazi officieel gepresenteerd in Eindhoven

PSV rondt transfer af: El Ghazi officieel gepresenteerd in Eindhoven

31-08-2022 17:32 Laatste update: 17:41
104

PSV heeft zich versterkt met Anwar El Ghazi. De club neemt de buitenspeler voor een kleine transfersom over van Aston Villa. El Ghazi tekent in Eindhoven voor drie jaar.

PSV wilde El Ghazi aanvankelijk transfervrij overnemen, maar dat wilde Aston Villa niet. Uiteindelijk zijn de clubs het eens geworden over een transfersom van rond de 2,5 à 3 miljoen euro. El Ghazi wordt gehaald om het gemis van Noni Madueke op te vangen.

"Wij wilden graag een veelzijdige, ervaren aanvaller aan de selectie toevoegen. Ik ben blij dat dat vandaag gelukt is", zegt technisch directeur John de Jong over de komst van de tweevoudig Oranje-international. “Met Anwar hebben we iemand binnengehaald die zich bewezen heeft in de top van de Eredivisie en in het verleden meerdere seizoenen goed presteerde in het buitenland. Anwar heeft de kwaliteiten om een man te passeren, is doelgericht en hij kan op alle drie de posities in de voorhoede spelen. We verwachten dat hij snel van waarde kan zijn voor PSV."

El Ghazi keert na 5,5 jaar terug in de Eredivisie. In januari 2017 verruilde hij Ajax voor Lille OSC, waarna Aston Villa hem in 2018 oppikte. Eerst werd de vleugelspits een seizoen gehuurd, daarna definitief overgenomen. Hij kwam in Birmingham echter niet meer in de plannen van manager Steven Gerrard voor. Het afgelopen halfjaar werd hij verhuurd aan Everton, waar hij ook weinig aan spelen toekwam.

El Ghazi kijkt ernaar uit om zijn carrière nieuw leven in te blazen. "Ik ben ontzettend blij dat ik hier ga spelen. De lach die ik vandaag op mijn gezicht heb, zegt alles. Vanaf het moment dat ik hoorde dat PSV geïnteresseerd in me was, was ik enthousiast. Ik beeldde me direct in hoe het zou zijn om hier in Eindhoven te spelen en het gevoel dat ik daarvan kreeg, was goed. De club sprak daarnaast uit ontzettend veel vertrouwen te hebben in mijn kwaliteiten."

De ex-Ajacied kijkt ernaar uit om met Ruud van Nistelrooy te werken. "Ik ben hier om consistenter te worden, doelpunten te maken, assists te leveren en om te vechten voor het kampioenschap. De trainer heeft aangegeven graag met mij aan de slag te gaan om dat voor elkaar te krijgen."

Eerder deze zomer trok PSV al Luuk de Jong, Walter Benitez, Xavi Simons, Guus Til, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever, Savio en Jarrad Branthwaite aan.