Drie keer is scheepsrecht: Lamprou tekent definitief bij derde club in Eredivisie

Drie keer is scheepsrecht: Lamprou tekent definitief bij derde club in Eredivisie

31-08-2022 11:57 Laatste update: 11:59
12

Excelsior heeft Lazaros Lamprou officieel binnen, laat de club weten via de officiële kanalen. De Griekse aanvaller tekent een contract tot 2024 in Rotterdam-Kralingen.

Lamprou wordt transfervrij overgenomen van zijn Griekse club PAOK Saloniki. De linksbuiten speelde al eerder op huurbasis voor Fortuna Sittard en FC Twente. Na vorig jaar op huurbasis bij OFI Kreta verkoopt PAOK Saloniki hem nu dus definitief aan Excelsior. Lamprou speelde tot nu toe 31 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij zeven keer tot scoren kwam. 

Wedden

Meer odds

De Griek is zelf erg blij met de overstap. "Excelsior staat voor mooi en aanvallend voetbal", laat Lamprou weten via de site van zijn nieuwe club. "Voor mij is het op dit moment in mijn carrière belangrijk dat ik veel wedstrijden kan spelen in een mooie omgeving en Excelsior is daarbij voor mij het ideale podium. Ik wil nu zo snel mogelijk aansluiten bij het team en ook de wedstrijden gaan spelen."

Ook technisch manager Niels van Duijnen liet zich positief uit over de transfer. "Lazaros Lamprou heeft de laatste jaren zo wel ervaring opgedaan in de Griekse competitie als in de Eredivisie. Met zijn 24 jaar is hij voor ons de gewenste aanvallende versterking die voor doelpunten kan gaan zorgen. Hij heeft snelheid, een goede actie in huis en kan een goal maken. We zijn blij dat we hem langdurig aan Excelsior hebben kunnen binden."