Update: 'RvC Ajax ook niet akkoord met 15 miljoen, maar wil wel huurdeal Ocampos'

Update: 'RvC Ajax ook niet akkoord met 15 miljoen, maar wil wel huurdeal Ocampos'

31-08-2022 13:56 Laatste update: 13:54
405

Lucas Ocampos wordt mogelijk tóch de nieuwe rechtsbuiten van Ajax. Sevilla komt de Amsterdammers tegemoet en laat de vraagprijs flink zakken, melden De Telegraaf en Voetbal International.

Beide clubs bereikten dinsdag op hoofdlijnen een akkoord over een transfersom van twintig miljoen euro, maar de raad van commissarissen van Ajax vond dat te gortig en stak een stokje voor de transfer van Ocampos. In Spanje zijn ze woest op de Eredivisie-kampioen, die wordt beticht van amateurisme, schrijft De Telegraaf.

De Andalusiërs zitten desondanks niet meer te wachten op de Argentijnse vleugelaanvaller nu met Adnan Januzaj al een vervanger op komst is. Door de strikte regels in La Liga moet Sevilla Ocampos voor minstens vijftien miljoen euro verkopen om de Belg in te kunnen schrijven. Voor dat bedrag is hij nu op te pikken.

Ocampos vloog dinsdag al naar Amsterdam voor de medische keuring, maar hij keerde teleurgesteld terug naar Spanje toen de transfer in het water dreigde te vallen.

Update: Het nieuws over Lucas Ocampos volgt zich in rap tempo op. Ajax kreeg hem aangeboden voor vijftien miljoen euro, maar ook dat is voor de RvC niet genoeg, meldt De Telegraaf. Het toezichthoudende orgaan zou wel instemmen met een huurdeal, maar onduidelijk is of Sevilla en Ocampos daarvoor openstaan.