Excelsior haalt bekende van Fein als versterking voor verdedigingslinie

Excelsior haalt bekende van Fein als versterking voor verdedigingslinie

31-08-2022 20:53 Laatste update: 21:01
25

Maxime Awoudja is de nieuwe centrale verdediger van Excelsior, meldt de club via de officiële kanalen. De Duitser tekent in eerste instantie een contract voor één seizoen, maar met een optie voor nog een extra jaar.

De 24-jarige verdediger genoot zijn opleiding bij Bayern München, maar in 2019 werd hij aangetrokken door VfB Stuttgart. Excelsior neemt hem nu dus over van de Duitsers. In zijn periode bij Stuttgart werd hij verhuurd aan WSG Tirol en Türkgücü München. Awoudja had nog een contract tot 2023 bij zijn oude club. De centrumverdediger speelde uiteindelijk slechts twee wedstrijden voor VfB Stuttgart. De meeste duels speelde hij in zijn loopbaan voor het tweede elftal van Bayern München, 49 stuks.

Awoudja heeft eerst overleg gehad met Adrian Fein. De middenvelder en de verdediger speelden samen in de jeugd van Bayern München. Fein werd al eerder deze zomer aangetrokken door Excelsior. "Ik heb hem meteen gebeld toen ik hoorde van de interesse die Excelsior had", zegt Awoudja op de clubwebsite. "Hij was heel positief over de club en de ontvangst in Rotterdam. Adrian heeft mij veel laten weten en hij vond dat ik ook hierheen moest komen. Ik moest snel beslissen, maar dankzij zijn verhalen had ik direct een goed gevoel bij de club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie