Update: Volendam maakt stunt compleet en presenteert 'de nieuwe Van Dijk'

Update: Volendam maakt stunt compleet en presenteert 'de nieuwe Van Dijk'

01-09-2022 16:26 Laatste update: 16:22
67

FC Volendam stunt met de komst van Xavier Mbuyamba. De twintigjarige verdediger komt over van Chelsea en tekent voor drie seizoenen in het vissersdorp, meldt De Telegraaf.

Mbuyamba gold op Stamford Bridge als een groot talent. Chelsea wilde hem niet laten gaan, maar besefte dat een basisplaats ver weg is en wilde de ontwikkeling van de verdediger niet in de weg staan, klinkt het. Vlak voor het verstrijken van de deadline heeft Volendam de deal met Chelsea afgerond. De club hoopt Mbuyamba komend weekend tegen Sparta Rotterdam te kunnen inzetten.

Wedden

Meer odds

In 2019 verruilde Mbuyamba de jeugdopleiding van MVV Maastricht voor die van FC Barcelona. Een jaar later probeerden Ajax en AZ Mbuyamba, die ook wel 'de nieuwe Virgil van Dijk' genoemd wordt, op te pikken, maar de speler koos voor Chelsea. Daar wist de Nederlander met Congolees bloed niet door te breken. Mbuyamba beschikte in Londen nog over een contract tot de zomer van 2023.

Volendam heeft, inclusief Mbuyamba, acht zomerversterkingen aangetrokken. Naast de komst van Mbuyamba springen de transfers van Carel Eiting en Henk Veerman in het oog.

Update: Mbuyamba is officieel gepresenteerd door FC Volendam. De jonge verdediger tekent voor drie seizoen bij de club en keert daarmee terug op de Nederlandse velden. Het contract van Mbuyamba heeft nog een optie voor één extra seizoen. "Tijdens de gesprekken met de club vond ik dat ze bijzonder veel vertrouwen in me hadden en samen met het plan dat bij mij werd geschetst zijn dat de grootste redenen om hierheen te komen", vertelt de centrumverdediger op de site van zijn nieuwe club.