Fledderus maakt korte metten met stakende Strand Larsen: 'Neem telefoon niet op'

Fledderus maakt korte metten met stakende Strand Larsen: 'Neem telefoon niet op'

01-09-2022 11:14
137

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus greep onmiddelijk in toen Jörgen Strand Larsen deze week niet op kwam dagen voor de training van FC Groningen. Hij dreigde zelfs definitief een streep te zetten door een eventuele transfer.

Hoewel de 22-jarige spits inmiddels op het punt staat zijn overstap naar Celta de Vigo af te ronden, zag de wereld er dinsdag nog heel anders uit. Groningen had net een bod van de Spanjaarden afgewezen en Strand Larsen was zwaar teleurgesteld. Hij kwam vervolgens niet opdagen voor de training.

"Toen heb ik Jörgen opgebeld en heb ik gezegd dat ik hem heel goed begrijp", vertelt Fledderus in de deadlineshow van Groningen. "Want laat dat ook duidelijk zijn: het is een jongen van 22 jaar, die zowel sportief als financieel enorme stappen kan zetten. Het is misschien wel een droom voor hem, La Liga is natuurlijk een fantastische competitie."

Fledderus besloot toch korte metten te maken met de stakende Noor. "Ik begrijp je heel goed, maar dit is niet de manier Jörgen. En dit is ook niet de manier waarop wij met elkaar zaken gaan doen. Wij gaan ons niet onder druk laten zetten." De directeur sommeerde Strand Larsen meteen naar de club te komen. "Zolang jij er niet bent, neem ik mijn telefoon niet meer op. Dan is het straks 1 september en ben je bij Groningen."

De aanpak van Fledderus wierp zijn vruchten af. "Twintig minuten later zat hij in mijn kantoor. Toen hebben we echt een leuk gesprek gehad, want het is gewoon een toffe gozer." Celta voldeed uiteindelijk alsnog aan de vraagprijs van de Trots van het Noorden en betaalt zo'n elf à twaalf miljoen.