'Barcelona ontbindt contract overbodige aanvaller, die naar stadsgenoot vertrekt'

'Barcelona ontbindt contract overbodige aanvaller, die naar stadsgenoot vertrekt'

01-09-2022 12:29
22

Martin Braithwaite heeft zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona gespeeld. De Deense spits en de club hebben in onderling overleg besloten het contract te ontbinden.

Diverse Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo, melden dat Braithwaite al een nieuwe werkgever gevonden heeft. Als de contractbeëindiging definitief is, wordt hij medisch gekeurd bij stadsgenoot Espanyol. De spits beschikte bij Barcelona nog over een doorlopend contract tot 2024. Hij verlangt dat hij een groot deel van zijn salaris tot de einddatum uitbetaald krijgt, maar naar verluidt hoeft hij nog niet eens op vijftig procent te rekenen.

In eerste instantie zou Braithwaite alleen gehaald worden door Espanyol als Raúl de Tomas verkocht zou worden. Dat scenario is van de baan, waardoor er niets meer in de weg staat vor de Deen om de overstap te maken. Braithwaite kon ook rekenen op interesse van AEK Athene en verscheidene clubs uit Saoedie-Arabië, maar zijn voorkeur heeft om in Catalonië te blijven.

Het hing al geruime tijd in de lucht dat Braithwaite Barcelona zou verlaten. Bij de spelerspresentatie in Camp Nou begin deze maand werd hij uitgefloten, omdat hij weigerde salaris af te staan.