Te Kloese: 'Daar moet je als Feyenoord voor open staan en trots op zijn'

Te Kloese: 'Daar moet je als Feyenoord voor open staan en trots op zijn'

01-09-2022 14:13
78

Dennis te Kloese, algemeen directeur bij Feyenoord, laat zijn licht schijnen op de voorbije transferperiode in Rotterdam-Zuid. De Stadionclub zag bijna zijn hele basiselftal van vorig jaar vertrekken en haalde vijftien nieuwelingen.

Te Kloese is blij dat de transferperiode voorbij is. Na het afhaken van technisch directeur Frank Arnesen moest de algemeen directeur ervoor zorgen dat Feyenoord kwaliteitsinjecties kreeg. "Dat is denk ik gelukt", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "We zijn heel erg enthousiast over de potentie van de spelersgroep, maar we realiseren ons wel dat de puzzel in elkaar moet gaan vallen. Daar geven we de technische staf de tijd en de ruimte voor."

Het geeft Feyenoord een goed gevoel dat Premier League-clubs zich in Rotterdam hebben gemeld. "Vooropgesteld: ik had liever niemand laten gaan", aldus Te Kloese. "Het is simpel: je kijkt of verkopen of houden het beste is voor de club. Maar ook voor de speler. Neem Tyrell Malacia die hier als jong ventje kwam binnen wandelen en nu naar Manchester United is vertrokken. Daar moet je als Feyenoord altijd voor open staan, vind ik. En trots op zijn."

Arnesen is volgens Te Kloese een van de architecten van het afgelopen successeizoen. De geluiden gaan dat de Deen vertrekt bij Feyenoord. "De gesprekken lopen en dat is iets tussen Frank en ons", reageert Te Kloese. "Of er een kans is dat hij verder gaat? We kijken nu wat het beste is voor beide partijen. Maar ik ben nu niet op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Of ik nog een window zou kunnen doen in de winter? Dat zien we wel in de winter, we gaan eerst bijkomen van deze periode."