'PSV beloont Gakpo: nieuw contract, een flinke upgrade in salaris'

'PSV beloont Gakpo: nieuw contract, een flinke upgrade in salaris'

02-09-2022 13:24
201

PSV beloont Cody Gakpo met een fonkelnieuw contract nadat hij besloten heeft in Eindhoven te blijven, meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller krijgt een flinke upgrade in zijn salaris.

Het dubbeltje viel donderdag de kant van PSV op, want Gakpo blijft op zijn post. Hij ligt nog tot 2026 vast in Eindhoven en dat blijft zo, maar Gakpo krijgt wel 'sterk verbeterde voorwaarden' in zijn contract, schrijft de krant. Gakpo zal net als Ibrahim Sangaré bij 'de absolute topverdieners in de Eredivisie' gaan behoren. PSV hoopt de deal spoedig naar buiten te kunnen brengen.

"Ik ben blij dat het voorbij is", reageerde Gakpo via de PSV-kanalen. "Het was moeilijk, omdat het voor mij de eerste keer dat het een kwestie was van blijven of gaan. Je hoopt dat er meteen duidelijkheid is zodat je je kunt focussen op PSV of je nieuwe club. Dat bleef lang uit."

Gakpo kon naar meerdere clubs in Engeland, waaronder Manchester United, Southampton en Leeds United. Laatstgenoemde club had zelfs al een privéjet klaarstaan voor hem, maar daar stapte hij uiteindelijk niet in.