Olympiakos stunt met komst van Real Madrid-legende Marcelo

2 september om 23:32
Laatste update: 3 september om 00:02

Het Griekse Olympiakos heeft vrijdag een verrassende transferslag geslagen en heeft Marcelo ingelijfd. De Braziliaan nam deze zomer na vijftien jaar afscheid van Real Madrid en gaat zich in ieder geval het komende seizoen bij de Griekse topclub voegen. 

Marcelo arriveerde in 2007 bij Real Madrid en won vervolgens alles wat er te winnen viel in het witte tenue van Real. De Braziliaan won onder meer vijf keer de Champions League, zes keer de Spaanse landstitel en vier keer de wereldbeker voor clubs. Tijdens zijn vijftienjarige verblijf in Madrid ontwikkelde de Braziliaan zich dermate en behoorde hij tot de beste linksbacks die rondliepen. De 34-jarige Braziliaan was echter niet meer nodig bij De Koninklijke en mocht naar een andere club gaan zoeken. Marcelo tekent een eenjarig contract met een optie voor een tweede seizoen. 

De Griekse competitie, de Super League, is pas net onderweg. Olympiakos staat na twee speelronden op de derde plek na een overwinning en een gelijkspel. Panathinaikos en PAOK zijn beide nog foutloos en hebben zes punten. Olympiakos won het afgelopen seizoen de Griekse landstitel met gemak. De club kwam uit op 83 punten, negentien meer dan nummer twee PAOK.