De Jong over 'spanningsveld' bij PSV: 'Chelsea meldde zich op één na laatste dag'

De Jong over 'spanningsveld' bij PSV: 'Chelsea meldde zich op één na laatste dag'

03-09-2022 10:15
126

Voor John de Jong was het een hectisch einde van een toch al drukke transferzomer. De technisch directeur van PSV vertelt dat de club op het allerlaatste moment vreesde voor een vertrek van Cody Gakpo én Ibrahim Sangaré.

"Het einde was wel hectisch en complex. Op het einde kwamen clubs voor Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré", vertelt De Jong aan PSV TV. Voor de Ivoriaan verscheen Chelsea plots ten tonele. "Op de één na laatste dag voor ons, 's avonds laat, meldde Chelsea zich. Ze hadden interesse voor Ibrahim. Uiteindelijk werd Chelsea echter niet concreet en ebde dat weer weg."

Toch betekende de interesse in Sangaré en Gakpo dat er koortsachtig overleg werd gevoerd in het Philips Stadion. "Je moet de juiste beslissingen nemen voor de club, maar dat is niet altijd eenvoudig. Er is dan een natuurlijk spanningsveld tussen sportieve ambitie en financiën. Dat moet je goed afwegen met elkaar, samen met de RvC en de directie. We waren met z'n allen bij elkaar. Ik denk dat we dat goed gedaan hebben."

PSV hield al langer rekening met een vertrek van Gakpo. "In het begin van de transferperiode meldde Manchester United zich. Ze maakten hun interesse kenbaar. Maar daarna duurde het lang. Uiteindelijk hebben we als directie tussen de wedstrijden tegen Rangers gesprekken gevoerd met United. Toen leek het concreter te worden, maar dat ebde weg en aan het einde van de window was de optie om hem aan United te verkopen er niet meer."

Wel zocht Leeds United toenadering. "De td van Leeds vloog in en heeft met Cody gepraat. We hebben Leeds ontvangen en geluisterd, maar uiteindelijk is er geen concreet bod op tafel gekomen waarbij wij dachten nu moeten we hem verkopen", stelt De Jong. "Iedereen weet dat een club ieder jaar een uitgaande transfer moet doen. Dat zit in de begroting. Maar uiteindelijk is er ook niet zo'n goed bod op tafel gekomen dat wij écht hebben overwogen om hem te laten gaan."