'Zaakwaarnemer Gakpo stuurde berichten naar Hamstra', Schreuder: 'Geen optie'

'Zaakwaarnemer Gakpo stuurde berichten naar Hamstra', Schreuder: 'Geen optie'

05-09-2022 09:43
157

Hoewel Cody Gakpo ontkende, is hij wel degelijk door zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma jr. aangeboden bij Ajax. Dat benadrukt De Telegraaf. Trainer Alfred Schreuder stelt dat de linksbuiten van PSV geen optie was voor de landskampioen.

"Wij hebben met Dusan Tadic en Steven Bergwijn heel goede spelers op die positie. Hij was voor ons geen optie", vertelt Schreuder aan de krant. Gakpo ontkende na de nederlaag tegen FC Twente nog dat Ploegsma jr. achter de toenaderingspoging zat. "Ik denk dat iedereen die mij kent weet dat ik niet voor Ajax zal spelen en dat ik uit Eindhoven kom. Dat weet mijn zaakwaarnemer ook, dus ik weet niet waar het vandaan komt", liet hij weten bij ESPN.

De Telegraaf beweert echter het app-verkeer te hebben ingezien en stelt dat het versturen van de berichten door de zaakwaarnemer aan Ajax-manager Gerry Hamstra 'meerdere keren is bevestigd'. De Oranje-international zag deze zomer af van een transfer naar Leeds United. De Premier League-club kondigde al aan zich in de winter opnieuw te willen melden in Eindhoven.