Lof voor Gravenberch, maar ex-Ajacied verwikkeld in 'mega-dreikampf' bij Bayern

Lof voor Gravenberch, maar ex-Ajacied verwikkeld in 'mega-dreikampf' bij Bayern

05-09-2022 12:32
85

Ryan Gravenberch is bij Bayern München betrokken in een 'mega-dreikampf', stelt BILD. De ex-Ajacied maakt een uitstekende indruk, maar nu Leon Goretzka weer fit is neemt de concurrentie verder toe.

De Duitse krant weet dat Joshua Kimmich zeker is van zijn plek. Goretzka, Gravenberch en Marcel Sabitzer hopen naast hem te staan in de 'dubbele zes'. De 28-jarige Oostenrijker herpakte zich na een teleurstellend debuutseizoen en kreeg de laatste weken de voorkeur van coach Julian Nagelsmann. Goretzka klopt echter ook weer op de deur. De Duitse international hoopt in de Champions League-kraker met Internazionale voor het eerst weer in de basis te staan.

Dat lijkt slecht nieuws voor Gravenberch, maar volgens BILD zijn ze bij Bayern wel degelijk onder de indruk. De twintigjarige middenvelder mocht starten in het bekerduel met Viktoria Köln, waarin hij scoorde en een assist gaf. "Hij is technisch heel vaardig en is goed in de kleine ruimte", stelt technisch directeur Hasan Salihamidzic. "Dat combineert hij met een geweldige techniek en dreiging voor het doel. We zijn heel goed bezet op het middenveld."

BILD komt tot dezelfde conclusie. 'Bij elke andere Bundesliga-club zouden ze allemaal een vaste waarde zijn, maar bij Bayern strijden drie sterren voor één plek op het middenveld.' Gravenberch viel zaterdag tegen Union Berlin een halfuur voor tijd in. Hij wacht nog op zijn basisdebuut in de Bundesliga. Der Rekordmeister nam de Oranje-international voor 24,5 miljoen euro over van Ajax, inclusief bonussen.