Update: Go Ahead strikt voormalig Juventus-verdediger met 71 Serie A-duels

Update: Go Ahead strikt voormalig Juventus-verdediger met 71 Serie A-duels

05-09-2022 16:35
36

Go Ahead Eagles gaat zich na het sluiten van de markt nog versterken. Volgens Gianluca Di Marzio is de Italiaanse verdediger Federico Mattiello onderweg naar Deventer.

De 27-jarige Mattiello, die bij voorkeur als rechtervleugelverdediger speelt, is clubloos na zijn vertrek bij Atalanta Bergamo. Volgens Di Marzio gaat hij een eenjarig contract tekenen bij Go Ahead. Het wordt het eerste buitenlandse avontuur voor Mattiello, die voorheen bij Juventus en Atalanta op de loonlijst stond. Laatstgenoemde club kocht hem in 2018 voor vijf miljoen euro van De Oude Dame en verhuurde hem achtereenvolgens aan SPAL, Bologna, Cagliari, Spezia Calcio en Alessandria.

Een officieel duel in de hoofdmacht van Atalanta speelde Mattiello nooit. Hij was overbodig in Bergamo, waar Nederlanders Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Hans Hateboer onder contract staan. Go Ahead beschikt met Mats Deijl en Jamal Amofa over twee rechtsbacks. Met dat tweetal zal Mattiello moeten uitvechten wie er gaat spelen.

Update: Go Ahead Eagles heeft de komst van Federico Mattiello bevestigd. De verdediger heeft getekend tot volgende zomer. Op jonge leeftijd speelde Mattiello samen met onder meer Andrea Pirlo en Gianluigi Buffon. Met zijn 27 jaar hoopt hij zijn ervaring over te brengen op de rest van de spelersgroep. "Voor mij persoonlijk is het mijn eerste ervaring buiten Italië. Ik ben Go Ahead Eagles dankbaar dat ze me deze kans geven en zal mijn uiterste best doen om het doel te bereiken om met de club in de Eredivisie te blijven", reageert hij op de clubsite."