Go Ahead-directeur: 'De Graafschap heeft advocaat in de arm genomen, wij ook'

Go Ahead-directeur: 'De Graafschap heeft advocaat in de arm genomen, wij ook'

03-09-2022 21:20
49

Go Ahead Eagles heeft voor woede bij De Graafschap gezorgd door op het allerlaatste moment de transfer van Sylla Sow te kapen. De 26-jarige aanvaller vloog op kosten van De Superboeren naar Nederland, maar vervolgens nam hij de afslag Deventer in plaats van Doetinchem.

Go Ahead-directeur Jan Willem van Dop legt voor de camera van ESPN uit hoe dat kan. "We wisten dat Sow bij Sheffield Wednesday nog een contract had, dus ik heb mij zondag bij de club gemeld", stelt hij. "Op een moment kregen wij een reactie terug: dit zijn voorwaarden waar wij aan denken. Wij zijn vervolgens aan de slag gegaan met Sheffield Wednesday en er dezelfde avond nog uitgekomen."

De Graafschap kreeg al snel lucht van de pogingen van Go Ahead. "Ik kreeg 's avonds een mailtje van de technisch directeur van De Graafschap. Jullie hebben je gemeld bij Sheffield? Ja, dat klopt. Toen gaf hij aan: dat is niet netjes van Sheffield. Maar ja, dat is niet mijn probleem", aldus Van Dop. "Vervolgens kwamen ze met een 'getekende' arbeidsovereenkomst, zonder handtekening van de speler zelf. Helaas heeft De Graafschap een advocaat in de arm genomen, en hebben wij dat nu ook gedaan", besluit Van Dop. "Maar ik vind dat wij er verder buiten staan. De Graafschap moet er uitkomen met Sheffield."

Sow begint zaterdagavond nog op de bank in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.