Warmerdam maakt eerste goals voor Jong Ajax: 'Speel liever op het middenveld'

Warmerdam maakt eerste goals voor Jong Ajax: 'Speel liever op het middenveld'

06-09-2022 10:43
47

Donny Warmerdam maakte maandagavond zijn eerste twee goals voor Jong Ajax in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. De groeibriljant van de Amsterdammers was blij met zijn goals en vooral vanwege het feit dat hij het weer eens vanaf het middenveld mocht proberen.

Vanwege de wissel van Lorenzo Lucca, kwam Warmerdam uiteindelijk op het middenveld terecht. Een vertrouwde plek voor de twintigjarige Sassenheimer, aangezien hij daar in de jeugd ook veel speelde. "Vanaf de D’tjes ongeveer ging ik op die positie spelen", vertelt Warmerdam na de wedstrijd tegen ESPN. "Ik sta nu vaak op de positie centraal achterin, maar daar vind ik het ook heerlijk om minuten te maken."

Maar voor zijn echte doorbraak verwacht Warmerdam wel dat hij moet mikken op een plaats op het middenveld. Hij speelde tot nu toe nog niet voor het eerste elftal van Ajax, maar die droom heeft hij zeker nog niet opgegeven. "Als ik moet kiezen zie ik mijzelf het eerste van Ajax eerder halen als middenvelder. Dat is echt mijn positie en ik weet dat ik daar het best uit de voeten kom."

Warmerdam kijkt ook zelfkritisch naar wat hij nog moet verbeteren om dat doel te halen. "Alles kan eigenlijk nog wel beter. Ook het positie kiezen en het fysieke aspect kan ik nog stappen in maken."