Oranje Leeuwinnen heel dichtbij kwalificatie voor WK: Geloof is groot

Oranje Leeuwinnen heel dichtbij kwalificatie voor WK: "Geloof is groot"

06-09-2022 15:43
24

De Oranje Leeuwinnen spelen dinsdagavond een zeer belangrijk duel tegen IJsland. Bij winst in De Galgenwaard behaalt nieuwbakken bondscoach Andries Jonker een ticket voor het komende WK. De oefenmeester maakt zich niet al te veel zorgen over een eventueel negatief resultaat. 

Jonker debuteerde afgelopen vrijdag als de opvolger van Mark Parsons, die na een teleurstellend verlopen EK de laan uit werd gestuurd. In Zwolle werd Schotland ternauwernood met 2-1 verslagen. Ondanks dat de winnende goal die wedstrijd pas in de slotfase viel, maakt de oud-trainer van Telstar zich niet al te veel zorgen. 

"Ik voel dat de meiden niet in de war zijn en ik heb zelf ook weleens wat meegemaakt. Het geloof in kwalificatie is groot, aldus Jonker in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ook middenvelder Jill Roord gaat het duel met IJsland, dat boven Nederland in de kwalificatiegroep staat, vol zelfvertrouwen tegemoet. "Uiteindelijk hebben wij een betere ploeg en ligt het aan ons of we winnen of niet."

De aftrap van het duel in De Galgenwaard is om 20.45 uur. Als Nederland verliest of gelijkspeelt, dan is het veroordeeld tot de play-offs.