Vloet (27) vertrekt na een half jaar bij Astana en maakt een transfer naar Rusland

Vloet (27) vertrekt na een half jaar bij Astana en maakt een transfer naar Rusland

06-09-2022 17:21 Laatste update: 17:39
34

Rai Vloet is al na zes maanden weer vertrokken bij FC Astana. De middenvelder gaat naar verluidt voor 250.000 euro naar het Russische FK Oeral. Vloet wordt in Nederland nog altijd verdacht van het veroorzaken van een ongeluk, waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam.

Een half jaar geleden liet Heracles Almelo Vloet transfervrij vertrekken, nadat duidelijk werd dat Vloet betrokken was bij het dodelijke ongeval. Hij zou tweehonderd kilometer per uur hebben gereden en twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol hebben gedronken. Na een half jaar bij Astana trekt Vloet naar de nummer twaalf van het afgelopen seizoen in Rusland. Oeral heeft de koopoptie in zijn contract gelicht.

In gesprek met de clubkanalen van Astana geeft Vloet tekst en uitleg over zijn transfer. "Ik heb een mooie kans gekregen van een club uit Rusland. Ze hebben me een mooi contract aangeboden. Natuurlijk is de competitie de belangrijkste reden voor mij om deze transfer te maken. De Russische is in mijn ogen sterker. Ik heb nog steeds doelen die ik wil bereiken in mijn loopbaan. Ik denk dat dit de juiste stap is voor mij."

Vloet speelde in totaal negentien wedstrijden voor Astana. Daarin scoorde hij zeven keer en gaf hij twee assists. Naast Heracles heeft Vloet in Nederland een verleden bij Excelsior, NAC Breda, PSV, FC Eindhoven, SC Cambuur en Roda JC.

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.